Vill du reagera på det här meddelandet? Registrera dig för forumet med några klick eller logga in för att fortsätta.

Du är inte inloggad. Vänligen logga in eller registrera dig

Förslag för stridsregler

Gå ner  Meddelande [Sida 1 av 1]

1Förslag för stridsregler Empty Förslag för stridsregler lör sep 08, 2012 6:28 pm

Aldriona


Här är en väldigt grov idé för hur det kan gå till.

Regler för strid.

Räkna ut arméstorlek och övriga detaljer ang. armén enligt reglerna vi kommit överens om.

Slag och belägringar är uppdelade i tre eller fem delar, beroende på hur många deltagande det är. Standard är tre. Spelaren, eller en av spelarna skriver första inledningstexten, där de beskriver hur deras trupper närmar sig striden samt övriga förberedelser. Här finns utrymme för intelligenta taktiska manövrar som eventuellt kan öka ens chanser att vinna striden. Därefter följer en text av en medlem ur spelledargruppen (alternativt motståndaren, om det är en konflikt mellan spelare), som beskriver vad den andra sidan gör samt eventuella lyckanden eller misslyckanden med de saker spelaren tog sig för. Är det en strid mellan spelare följer här en text av en spelledare som beskriver saker såsom huruvida man lyckas med det man tagit sig för och om det finns några yttre påverkan som ändrar vad som händer, till exempel vädret.

Nästa steg är i stort sett likadant, förutom att det beskriver hur striden fortsätter, och den tredje delen är stridens avslutande. I fråga om belägringar kan eventuellt steg tre täcka en längre tidsperiod, beroende på hur första delen utspelat sig.

Spelledarens uppgift är att besluta, utifrån det man fått från spelaren, huruvida spelaren/spelarna lyckas eller inte och på vilket sätt. För enkelhets skull föreslår jag att man räknar ut arméstorlekar på båda sidorna, sedan lägger till eller drar bort beroende på om man har gjort andra saker som antingen ökar eller minskar vinstchanserna. När man har ett värde för vardera sida kan man med detta räkna ut en procentchans att vinna, och ett tärningsslag kan besluta vem som vinner.

Utöver ren vinst och förlust behöver spelledaren också avgöra hur många trupper som gick förlorade på vardera sida, samt eventuella andra bieffekter, såsom tex en nedbränd stad.

Fokus i det hela ska vara spel och berättande, hellre än siffror och regler, men med ett regelsystem som bas så att det blir rättvist. Smile

Givetvis behöver det utvecklas ytterligare, men jag vill gärna höra vad andra tycker.

2Förslag för stridsregler Empty Sv: Förslag för stridsregler sön sep 09, 2012 5:29 pm

Coneall

Coneall
Ser ut att vara ett lätanvänt system som borde funka ganska bra. Enda nackdelen är att mycket bygger på hur SL uppfattar saker och ting. Men jag är ävertygad om att alla här är vuxna nog att kunna talas vid på ett bra sätt. Det är även sällan kul med att bara avsluta kriget. I motsats till verkliga världen kan ett pågåene krig i denna vara ytterst roande Very Happy Så länge vi alla siktar på ett gemensamt roligt tror jag detta blir bra.

3Förslag för stridsregler Empty Sv: Förslag för stridsregler tis sep 11, 2012 12:00 pm

Joan of Kent

Joan of Kent
Låter som en toppen ide.. Smile

Sponsored content


Till överst på sidan  Meddelande [Sida 1 av 1]

Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet