Vill du reagera på det här meddelandet? Registrera dig för forumet med några klick eller logga in för att fortsätta.

Du är inte inloggad. Vänligen logga in eller registrera dig

Mötet under Allhelgonalägret

Gå ner  Meddelande [Sida 1 av 1]

1Mötet under Allhelgonalägret Empty Mötet under Allhelgonalägret mån nov 12, 2012 6:53 pm

Aldriona


Ursäkta dröjsmålet, men här är protokollet över vad vi diskuterade på mötet.

1.Spelvärlden
Vi pratade om spelvärlden och det faktum att den varit vagt historiebaserad och väldigt diffus förr, och alla var överens om att det var bättre att aktivt arbeta åt att skapa vår egen spelvärld, istället för att försöka passa in i alla de olika världar vi tagit inspiration ifrån på en gång.
Inspirationen till världen ligger på ca 400f.kr.-1600e.kr. Det är en sagovärld, med fokus på Kung Arthur-legenderna och viss inspiration från andra källor. Den kan definieras som "low fantasy"; inga orcer, alver och drakar med på lajvet, och magi med fokus på mysticism mer än att kasta eldbollar omkring sig.
Banketterna är inte längre låsta till att bara utspela sig vid Arthurs hov, utan kan hållas av andra karaktärer och sålunda på andra platser. Alla har rätten att erbjuda sig att hålla i banketten, och spelledargruppen beslutar eller röstar om vem som får äran.

2.Karaktärer
Diskussionen ledde naturligt vidare till karaktärer, där vi beslutade att alla karaktärer måste skapas för att passa in i världen, helst i samråd med spelledargruppen så att konflikter med andra karaktärer inte uppstår, tex flera personer som hävdar att de är kungar över samma landområde. Att skriva om sin karaktär på forumet är också fördelaktigt, för att främja kommunikation.

3.Krig
Regler för hur krig skall utkämpas kommer skapas av spelledargruppen och testas i kriget mot Portugal.

4.Spelledargruppen
Gruppen skall bestå av 5 medlemmar och tre av dessa byts ut en gång om året. Samma person kan väljas om, om spelarna så önskar. Om fler personer än antalet lediga platser erbjuder sig att delta väljs de genom lottning.
Att bara halva gruppen byts ut är för att det ska finnas tillräckligt många kvar för att hålla reda på pågående plotter, så att saker inte tappas bort på vägen.
Spelledarna är ansvariga för världens i stort och att hålla reda på vad som pågår. De är fungerar även som “styrelse” och admin för Gillet samt moderatorer för forumet, men ur en organisatorisk synvinkel snarare än att de ska sitta på mer makt över själva gillet än övriga medlemmar. Den makt gruppen har är över saker i spelet, och skulle det vara så att spelarna har ett problem något de har beslutat om kan detta givetvis diskuteras, främst på forumet där alla kan delta i samtalet.

5.Pengar
I Camelots budget har vi tillgång till 1000 kr per år att använda för gillets aktiviteter.
Om någon hitar något som kan vara användbart för gillet lägger de upp en bild eller länk på forumet med motivering till varför det är en bra sak samt priset. En omröstning görs på 2 veckor. Om majoriteten av dem säger ja kan köpet göras. Kvitto lämnas till Camelots styrelse för pengar tillbaka på köpet.
En liknande process görs om någon har förslag på investeringar.

6.Andra aktiviteter än banketten
Vi siktar ju givetvis på att bli Camelots bästa gille, och ett sätt att göra detta är att bidra till resten av lägret med att hålla workshops och liknande. Vi diskuterade idéer, och här är några:
Vapensköldsworkshop
Teaterimprovisation
Skadesminkning
Teatersminkning
Alla klär sig i lajvkläder under hela lägret. Klä er snyggt eller skojigt!
Garderoben står till förfogande!

Ingenting är beslutat om någon av dessa, men om någon vill göra något av detta till nästa läger uppmuntras det givetvis!

7.Regler
Bankettgillet skall göra ett nytt styrdokument för hur banketten skall se ut.
Malin skall höra med camelots styrelse vad föreningen camelot har för åsikter och bestämmelser på området.
Alla som deltar i en gilles aktivitet är medlemmar, men det finns aktiva medlemmar; de som deltar regelbundet, deltar på andra aktiviteter och liknande.

8.Forum
Forumet kan ha många olika inställningar och efter en omröstning bestämde vi att det är så här vi vill ha det inställt: Allt offlajvprat kommer vara osynligt för de som inte är medlemmar på forumet, däremot kommer inlajvposter vara öppna för alla att se.

9.Närvarande på mötet var ca 20 medlemmar, men vi tog ingen formell närvaro och har därför inga namn på de som deltog.

Till överst på sidan  Meddelande [Sida 1 av 1]

Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet