Vill du reagera på det här meddelandet? Registrera dig för forumet med några klick eller logga in för att fortsätta.

Du är inte inloggad. Vänligen logga in eller registrera dig

Tack för påskens bankett!

Gå ner  Meddelande [Sida 1 av 1]

1Tack för påskens bankett! Empty Tack för påskens bankett! tis apr 02, 2013 9:34 am

Aldriona


Många nya lajvare och nya experiment blandat med massor av traditioner ledde till en väldigt rolig bankett. Smile

Jag tänkte att vi ska prata om vad som var bra, vad som var mindre bra, och idéer för hur vi kan bli ännu bättre nästa gång.

Mina tankar än så länge:

Banketten Del 2: Inte jättemånga där, en aning improviserat på plats, men väldigt väldigt lovande. Jag tror att det här kan bli något jättebra, vi måste fortsätta arbeta på det!

Maten: Miss i kommunikationen gjorde att vi inte fick specifik mat. Cecilia föreslog att i framtiden är bankettgillet själva ansvariga för att maten beställs. Det här är bra på flera sätt; vi kommer vara säkra på att det blir rätt, och vi får möjlighet att specialbeställa mat för att passa våra olika teman och så. Vi vet sen gammalt att köket tycker att det är roligt när vi har annorlunda förslag och idéer.

Bankettlöken: Personligen glömde jag den helt, men jag hoppas på att vi kan plocka upp den igen till nästa gång, den kan nog bli väldigt rolig.

Pynt: Allt pynt hade försvunnit ur förrådet, eller försvunnit i förrådet. Vi behöver ta reda på om det är helt borta. Och även om det kanske inte är det, så är det kanske dags att börja fundera på om vi vill köpa in något nytt, allt vi har är ju rätt många år gammalt vid det här laget. Saker att hänga på väggarna, från lamporna, lägga på borden? Ljusstakar, dukar, tallrikar? Idéer!

2Tack för påskens bankett! Empty Sv: Tack för påskens bankett! tis apr 02, 2013 11:30 am

Coneall

Coneall
Banketten Del 2: Vist var det ine lik många där som på banketten vilket gjorde att rummet känder väldigt stort, och det blev inte riktigt lika mycket dans com i alla fall jag hoppats på. Men mycket lyckat endå och det gjorde det möjligt att prata och intrigera på ett sätt som forum inte gör. Helt klart ett experiment som skall förbli och utvecklas. Att flytta till ett mindre rum skulle göra det mera intimt men samtidigt kan det bli trånkt om det kommer fler än beräknat. Mer pynt tror jag skulle göra hela skilnaden där liksom på skälva banketten

Maten: JAg är för att vi skälva sköter komunicationen med köket och tar gärna hand om den biten eller stöttar aktiv spel ledare grupp (just nu är jag del i den). Köket älskar våra special ideer, men förra gången (delvis för att det var så mycket som hände) blev det problem. Vi behöver komma överens med Kicki då tanken är att allt skal gå via henne på lägrena som jag förstått. Att finna ett sätt att hon är sambands centralen men att vi har direkt kontakt med köket är nog det lämpligaste för alla. Maten bör även bestämmas minst 2 månader innan lägret från våran sida för att de skall ha möjlighet att fixa till det innom budjet. MAten vi fick var visserligen bra, men vad jag förstog var den i för liten kvantite och inte bankett anpassad. En del i ledet är att starta upp anmälningar redan nu för vem som skall vara värd (inte samma som huvud ansvarig) för nästa bankett. Spel ledningen har även ideen om att ge Len påsken på varaktig basis så var annan gång alltid är i Camelot så länge han orkar. Jag sätter upp en tråd med omröstnign för det.

Bankettlöken: En fantastiskt bra idee som någon (tror Kickieller Pludo) kom på en gång som skall tas upp igen. Bitar av den bör nog skrivas innan banketten men nån artikel här och där kanske kan skrivas och printas ut under skälvaste banketten. ha en som ligger färdig på bordet och en halv färdig som görs färdig och kommer ut uder banketten är ett bra upläg tror jag.

Pynt: Jag röstar för att en grupp sätts samman som förbereder en lista på pynt och liknande som kan införskaffas allt efter som. Vist kan spel ledare gruppen ordna det men jag tror mera på en egen grupp som inehåller bitar av spel ledare gruppen så andra kan bidra. En grupp på 4 är nog lämpligt.

Noterade att förfrågan om eget porslin fanns och har inte loäst det ennu. Men kanske vi alla kunde lägga en slant just för att få till ordentligt mat silver trätalrikar och dyrligt om inte vår budget räcker för att införskaffa en full uppsättning? JAg tror mera på en enhetlig medeltida uppsättning än att några sitter med väldigt snygga saker. Tänker specielt på nua bankett lajvare och deras upplevelse här. Den som är värd kanske kan ha något specielt för sig och sinna favoriter om de nu har men i annars helt enhetligt.

3Tack för påskens bankett! Empty Sv: Tack för påskens bankett! tis apr 02, 2013 12:59 pm

Isabella


Banketten del 2: Jag tror det kan lösas rätt bra, om vi bara kan höra mycket mer reklam för den. Spelare som kanske anmält sig sent och inte kunde dyka upp på självaste middagen, kanske kommer in som "sent anländande" till minglet senare exempelvis.

Maten: Låter som ett utmärkt sätt att lösa det på.

Bankettlöken: Vore väldigt kul att ha med den, då jag själv inte fått uppleva den ordentligt än.

Pynt: Det kring egna tallrikar och bestick överlåter jag till andra att bestämma. Men mer pynt tror jag verkligen kan fylla rummet mer (minglet blev ju rätt tomt). Jag anmäler mig frivillig till att hjälpa till med den, som delansvarig då. Att själv ha ansvar blir lite för mycket dock.

4Tack för påskens bankett! Empty Sv: Tack för påskens bankett! tis apr 02, 2013 8:27 pm

Aldriona


Ni får ju gärna fylla på med egna punkter och inte bara svara på mina Wink

5Tack för påskens bankett! Empty Sv: Tack för påskens bankett! ons apr 03, 2013 9:15 am

Coneall

Coneall
punkt 4: Intrigerna börjar ta fart ... me like

(se en egen punkt nöjd nu MAlin? <3)

6Tack för påskens bankett! Empty Sv: Tack för påskens bankett! fre apr 05, 2013 12:52 pm

Joan of Kent

Joan of Kent
Angående banketten del 2, och att det inte var så många på plats. Jag och Fredrik har diskuterat det där lite och vi tror att det är lättare att behålla folk om man kan köra minglet direkt efter del 1 av banketten, då hinner folk inte bort på annat. Nu tror jag oxå att vissa inte orkade med en del 2, då det ändå blev lite sent, vissa gick och la sig tidigt, andra bokade upp annat på den tiden och lite så. Har för mig att konfirmanderna hade annat för sig vid den tiden, tror Qla sa det. Men det känns även problematiskt schemamässigt att ha det som en enda lång programpunkt.. Kan mer reklam för del 2 hjälpa så fler kommer tror vi?

7Tack för påskens bankett! Empty Sv: Tack för påskens bankett! fre apr 05, 2013 2:42 pm

Coneall

Coneall
Jo jag pratade en del med läger arr om just tids biten av det hela. Att ah bnketten och sen minglet är teoretiskt möjligt, men det kommer i så fall ta upp en hel luch + eftermidag eller middag + kväll. När banketten hamnar beror delvis på när den stora festen lägs. Att ha banketten någon annan dag är bara dumt så de kommer vara samma dag. Mer reklam tidigare i lajvet är strålande.

Se en fortsatt tanke. malin har gjort ett bra job att stå upp och prata för banketten, och många vet att det itne är endast hon som står för den. men det kanske kan göras tydligare om alla i den existerande spel ledare gruppen kan stå upp när just banket saker skall berättas om? Samt att de som siter i den har pratat ihop sig inför det så vi har koll på vad som skall sägas och så vidare. Jag tror att hypen blir störe om det är en grup som står upp och visar det här är ett gille som gör tillsammans! Den här gruppen råkar bara vara de huvud ansvriga Wink

8Tack för påskens bankett! Empty Sv: Tack för påskens bankett! lör apr 06, 2013 7:36 am

Aldriona


Jag tror att den främsta anledningen att vi var få var att vi inte var jättetydliga med vad som skulle hända och att ingen varit på det förut, så man visste inte om det var värt att offra andra aktiviteter för, snarare än när det ligger på schemat. När vi hållit på ett tag och folk vet att det är bra och roligt så lär fler vara med. Smile

9Tack för påskens bankett! Empty Sv: Tack för påskens bankett! lör apr 06, 2013 10:34 am

Mairé


Instämmer med föregående talare.
Minglet är nytt och det händer mycket roligt på lägret (även sådant som inte syns på schemat). Ger vi det några gånger tror jag det kommer växa.

10Tack för påskens bankett! Empty Sv: Tack för påskens bankett! lör apr 06, 2013 10:42 am

Joan of Kent

Joan of Kent
Det var ju som sagt en pilotomgång så vi själva visste ju inte exakt vad som skulle hända på del 2, mer än det vi berättade om.. Razz

Men vi fortsätter med det som sagt, får kanske planera upp hur vi ska kunna få till det bättre, 1 timme räckte uppenbarligen inte för del 2, så det verkade som att det gick hem för de som var med, och det tog ju klart längre tid än en timme.

11Tack för påskens bankett! Empty Sv: Tack för påskens bankett! mån apr 22, 2013 7:18 am

Isabella


Jag gillar att del 2 av banketten fick i princip obegränsat med tid. Men jag tror att fler skulle vilja dyka upp om den ligger kanske bara en halvtimme-timme efter del 1, då det blir tidigare och det bara är ungefär tillräckligt med tid för att städa undan och ställa iordning, samt kanske piffa till sig innan man kör igång igen. Sen så tror jag på mängder av reklam också ^.~

Sponsored content


Till överst på sidan  Meddelande [Sida 1 av 1]

Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet