Vill du reagera på det här meddelandet? Registrera dig för forumet med några klick eller logga in för att fortsätta.

Du är inte inloggad. Vänligen logga in eller registrera dig

Syfte och sånt

Gå ner  Meddelande [Sida 1 av 1]

1Syfte och sånt Empty Syfte och sånt fre apr 27, 2012 5:24 pm

Sune_Folkeson

Sune_Folkeson
Vi har diskussioner igång om hur vi ska utforma lajvvärlden och hur vi ska organiserar bestämmande utan att få informella maktstrukturer.
Något som vi däremot inte har berör ännu är vad det egentligen är vi vill ha fram med Banketten. Vad är syftet, vad har vi för mål?
För att hitta en bra metod för något bör vi först ställa oss frågan varför. Vad vill vi uppnå.
Vi är helt överens om att vi ska ha en bankett varje läger. Men varför? För att det är kul så klart, men vad är det som är roligt och finns det några bakomliggande lömska tankar? Vad hoppas vi uppnå med banketten? Både inlajvmål och mål utifrån.

2Syfte och sånt Empty Sv: Syfte och sånt fre maj 04, 2012 9:04 am

Aldriona


Jag har funderat på det här ett tag, och hade svårt att komma på ett bra svar.

Camelot of Arthur och så är ju väldigt centralt, men det har aldrig varit någon fråga om att återskapa de faktiska historierna i lajvet, inte precis de händelse som omnämns i berättelserna. (Som jag förstått det tar ju vår bankett plats nån gång efter all det, men det hör nog till en annan diskussion)

Vad jag däremot skulle kunna hävda är att vi vill skapa ett lajv i ridarromantiken anda, där vi bygger upp liknande karaktärer och historier, därav det ideala i att det är vid kung arthurs hov, men friheten som kommer i att inkludera mycket mer och inte vara låsta vid specifika historier och händelser.

På någon nivå handlar det ju också om camelotandan, om ridderligheten vi själva kan leva i, att få ge oss in i en sådan värld och verkligen få uppleva de där historierna. Kanske vore det intressant att lägga mer tryck på att diskutera vad det innebär att vara riddare inne i lajvvärlden, vilken kultur och syn på män, kvinnor och moral som vår lajvvärld har, vid arthurs hov och i de andra länder som finns representerade. Intressant vore kanske också att spela på religionerna, då det var en tid av konflikt mellan den gamla tron och den nya, kristendomen. Att spela på både konflikterna dem emellan och de sätt de finner som låter dem samexistera. Att lajvet är ganska jämställt, särskilt jämfört med de historier vi bygger på är lätt att se, men är det givet? Vill vi kanske arbeta med skillnaderna mellan män och kvinnor i lajvvärlden, iscensätta någon form av frigörelse och kvinnorörelse? Det finns massor med spännande saker vi skulle kunna arbeta vidare med, utöver våra personliga intriger. Kanske inte allt på en gång och kanske inte genast, men det är helt klart en möjlighet.

3Syfte och sånt Empty Sv: Syfte och sånt fre maj 04, 2012 12:59 pm

Mairé


Trycker på gilla-knappen!

Sponsored content


Till överst på sidan  Meddelande [Sida 1 av 1]

Behörigheter i detta forum:
Du kan inte svara på inlägg i det här forumet